Usta Öğretici Başvuruları Başladı

Usta Öğretici Başvuruları Başladı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında kurumumuzda Ücretli Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında e yaygın sistemi üzerinden alınacak ve belgeler e-yaygın sistemi üzerinden yüklenecektir. 

04.08.2022 5391

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1-Mezuniyet belgeleri ekranına diploma yüklenecektir. Ayrıca lisans mezunu olup Pedagojik Formasyon belgesini yüklemek için, mezuniyet bilgileri alanına tekrar giriş yapılıp mezuniyet türü kısmından Pedagojik Formasyon başlığı seçilip dosya yüklemesi yapılacaktır. İlahiyat ön lisans mezunları ayrıca lise diplomalarını da bu ekrana yükleyecektir. Formasyon belgesi diploma ile verilenler, diplomanın ön ve arka yüzünü birlikte yükleyecektir. Bu konuda pdf birleştirme programlarından yararlanılabilir.

 

2-Mesleki Kurs Bitirme belgeleri alanına( –var ise-) sadece ustalık Belgesi/4.seviye Kurs bitirme belgesi ve 4.seviye mesleki yeterlilik belgesi yüklenecektir. Bu bölüme başka bir evrak yüklenmeyecektir.

 

3-İş Deneyimi Bilgileri ekranında e-devletten barkotlu olarak alınan SGK Hizmet dokümanına uygun olarak çalışma süreleri yıllık olarak girilecektir. Çalışma süreleri hesap edilirken; Kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda alanı ile ilgili çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Bu süre sistem tarafından maksimum 360 gün üzerinden hesaplanmaktadır.

 

4-Başarı bilgileri ekranında; a. Usta Öğreticilik Belgesi (–var ise-) yüklenecektir. b. Antrenörlük Belgesi(-var ise-)yüklenecektir. c. İcazet ve hafızlık Belges(i-var ise-)yüklenecektir. d. Diğer Belgeler Bölümüne: Adli Sicil Kaydı, Oryantasyon Belgesi, erkekler için askerlik durum belgesi, (-var ise-) İş Güvenliği Sertifikası ve diğer belgeler (İşaret Dili Tercümanlığı Vs.)yüklenecektir. Diğer belgeler bölümüne yüklenecek bütün, belgeler tek bir PDF dosyası haline getirilecek ve dosya büyüklüğü 512 KB geçmeyecektir.

 

5-Kurum ve Kurs seçimi ekranında başvurulması düşünülen kursların, eğitici şartları HEM modül Bilgi sistemi üzerinden kontrol edilerek seçim yapılacaktır. Sene içerisinde açılması düşünülen ve eğitici şartları taşınan kurslar seçilmelidir.

 

6-Başvuruyu tamamlayın ekranında: Cep telefonu numarası, mail adresi, iş durumu bilgisi ile görev talebi alanında ilgili seçim mutlaka yapılmalıdır.

 

7-Sisteme yüklenecek tüm belgeler PDF ve JPG formatında olmalıdır.

 

8-Onay sürecini takip ediniz.

 

9-Eksik evrak yüklemelerinde başvurunuz reddedilecektir. Başvurunuzu düzeltip tekrar onaya yollayabilirsiniz.

 

10-31 Ağustos tarihinden sonra yapılan başvurular takvim dışı başvuraya düşecek puan yüksek olsa bile başvuru önceliği olmayacaktır.

 

11-Başvuru yapamıyorum gibi sebeplerle kurumumuzu aramayınız. İnternet başvurunun nasıl yapılacağı ile ilgili video izleyiniz.